torsdag 6 december 2012

Fyllda Lussebullar

Fyllda Lussebullar Recept.
Här kommer jag med gott lussefika.
Det var några som ville ha receptet på dessa saffransbullar som jag bakat.
Hittade ett recept på de goda bullarna i en tidning, såg så goda ut att jag måste bara prova att baka dessa, så det blev bullbak hela dagen för mig, bakade också vanliga kanel, vaniljbullar sammanlagt 1.5 l i dag. Nu är det värsta över, men  gott blev det.
Gubben min tyckte att de var de godast lussebullar jag bakat, då blir man ju lite stolt faktiskt.
Här kommer nu receptet till er alla som vill baka saffransbullarna
Och lycka till.

Saffransdeg - grunddeg.
40 bullar
150 gr smör eller margarin  / Jag anv smör
                                   5 dl mjölk
                                   2 kuvert, 1 g, saffran
                                   1 sockerbit
                                   50 g jäst
                                   1/2  burk kesella lätt, 125 g
                                   1 1/2 dl socker
                                   1 ägg
                                   1/2 tsk salt
                                   17-18 dl vetemjöl

1. smula jästen i en skål. Smält smör och tillsätt mjölk.
Värm till 37 grader. Stöt saffran med en sockerbit i en mortel. Blanda i mjölken.
2.Häll lite av degspaden över jästen och rör tills den lösts upp.Tillsätt resten av spadet.
kesella, socker,ägg,salt, och det mesta av mjölet.
3.Arbeta degen väl tills den släpper skålen. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

Fyllning.
.125 gr smör
.1dl socker.
2 tsk äkta vaniljsocker
pensling.
. ägg, pärlsocker

1. Dela degen i två bitar och rulla längder. Dela varje längd i 20 bitar -
och rulla bullar. Lägg på plåt med bakpapper.
2.Rör ihop smör , socker och vaniljsocker och tryck ner en klick mitt -
i varje bulle. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
3.Pensla med uppvispat ägg och strö på rikligt med pärlsocker.
Grädda i 225 grader i cirka 10 minuter.
färdigt :)








Kram Malo'S Lantliv.

                                

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar